Молитва Сергію Радонезькому про успішну здачу іспиту

Період здачі іспитів – завжди стрес для організму, особливо якщо предмет, по якому планується перевірка знань, складний або важко дається учню. Православна церква в таких випадках рекомендує використовувати молитви. Найбільш часто навчаються звертаються з молитвою до преподобному Сергію Радонезькому, просячи його про успішну здачу іспиту і гарної оцінки, адже саме цей святий вважається покровителем учнів.

Текст молитви Сергію Радонезькому про успішну здачу іспиту

Текст молитви, що дарує успіх при здачі іспиту, що допомагає скласти іспит на хорошу оцінку, звучить наступним чином:

Як правильно просити Сергія Радонезького про успішну здачу іспиту?

Користуватися молитвами про успішну здачу іспиту досить просто. Читати молитву Сергію Радонезькому можуть як самі студенти або школярі, так і їхні батьки.

Що б здати іспит на відмінно, перед важливим днем потрібно відвідати церкву або ж храм. Добре, якщо попросіть благословення у батюшки. У церкві обов’язково купіть свічку і поставте її в ікони Сергія Радонезького. Попросіть святого надати вам допомогу в навчанні. Молитву Серію Радонезькому бажано читати з молитвослова, щоб не помилитися в наголосах, правильно вимовляти слова, не збитися і не втратити їх зміст.

Корисно буде, якщо ви купите натільну іконку з образом преподобного Сергія Радонезького і будете носити її, візьмете з собою на іспит. В день іспиту, перед тим як опинитеся в кабінеті у екзаменаторів, прочитайте про себе молитву «Отче наш» – це допоможе вам заспокоїтися, налаштуватися на потрібний лад. Коли будете купувати квиток, зверніться до Всевишнього зі словами:

“Господи, благослови! Господи, допоможи!»

Не сподівайтеся тільки на одну молитву. Ви не зможете отримати хорошу оцінку, якщо зовсім не будете готуватися до перевірки знань, не будете читати підручники і конспекти. Святі допомагають тільки тим, хто старанно і наполегливо трудиться, щоб досягти поставленої мети. Неробам, а також тим, хто вирішив отримати високий бал обманним шляхом, Сергій Радонезький допомагати не стане.

Молитва про успішну здачу іспиту тільки тоді буде почута Всевишнім і святими, коли буде щирою, виголошеній від чистого серця. Не забувайте дякувати вищі сили за надану допомогу, і тоді ви надовго заручитися їх підтримкою.

Не забувайте, здати іспит на відмінно в школі або Вузі не вийде, якщо ви вивчите тільки молитву. Шлях до хорошої відмітки лежить через знання і завзятість! А молитва лише допоможе вам впоратися з душевними переживаннями і, можливо, принесе удачу.

З життєпису Сергія Радонезького

Народився майбутній святитель 3 травня 1314 року у селі Варниці,в родині знатних бояр – Кирила і Марії. Батьки, які відрізнялися справедливістю і благочестям, назвали свого новонародженого сина Варфоломієм.

Ще до його народження, коли дитина перебувала в материнській утробі, батьки знали, що самий молодший, третій, їх син буде незвичайним і своє життя присвятить служінню Богу. Про це говорили численні знаки, які Господь посилав Марії, коли вона була вагітною. Один з таких випадків – мабуть, найвідоміший – триразове вигук немовляти, що знаходиться в утробі матері. Відбулося воно під час читання Євангелія, і чула цей звук не тільки сама Марія, але і люди, що опинилися в цей момент поруч з нею. Коли дитя народилося, батьки помітили у нього дивні особливості: маленький Варфоломій не пив молоко в дні посту, відмовлявся від грудей, коли Марія брала в їжу м’ясні страви.

Марія і Кирило прагнули дати своїм дітям освіту. У початкову школу пішов і підростаюча Варфоломій. Хлопчик з дитинства росла чуйною, доброю і релігійним, але от біда – з навчанням у нього не склалося. Через проблеми з розумовим розвитком грамота давалася йому дуже важко, тому в школі він ходив з клеймом двієчника, з-за чого став ізгоєм і змушений був терпіти постійні насмішки і докори.

Втомившись від всього цього, Варфоломій зі слізною молитвою звернувся до Бога і попросив дати йому здатність розуміти Святе Письмо і вчитися краще своїх товаришів. Почувши молитву хлопчика, Господь послав до нього під виглядом ченця одного зі своїх ангелів. Варфоломій зустрівся з цим ангелом-ченцем і, ставши перед ним на коліна, попросив допомоги. Справжнє диво сталося після цієї зустрічі – майбутній святитель моментально навчився читати і розуміти зміст будь прочитаної книги.

Коли померли Марія і Кирило, Варфоломій з одним із своїх старших братів – Стефаном – пішли жити в ліс. Вони побудували там келію, а пізніше звели і церква, яку найближчим часом освятили. Через кілька років Варфоломій прийняв чернецтво і став зватися Сергієм.

Життя святителя обірвалося в 1392 році, 25 вересня – за старим стилем, 8 жовтня за новим.

Чудеса Сергія Радонезького

Дивовижними чудесами Сергій Радонезький прославився ще прижиттєво. Він зцілював хворих, воскрешав померлих.

Не тільки допомагає учням Сергій Радонежський – його також вважають покровителем воїнів і захисником руської землі. Подібний свій «статус» святитель отримав в результаті однієї з подій, яке відбулося в XIV столітті, – це всім відома Куликовська битва 1380 року. Як розповідає одна з легенд, своєю перемогою в ній руські воїни зобов’язані саме Сергію Радонезькому. Дмитро Донський перед початком битви приходив до святителя і просив у неї благословення. Сергій обіцяв йому перемогу в битві, а сам весь той час, поки вона йшла, стояв на колінах благав Господа, щоб той допоміг звільнити російську землю від татар, а в результаті і сталося.

Днем пам’яті Сергія Радонезького є 18 липня (5 липня – за старим стилем). Дата ця не випадкова. В 1408 році татари пограбували монастир, в якому жив і молився Богу святитель. Вороги забрали все, що з ним було пов’язано, в тому числі і цінні ікони. Пізніше, в 1422 році, на цьому місці почали споруджувати собор – працювали там ченці. І тоді сталося ще одне диво: одного з іноків у видінні з’явився Сергій Радонезький і попросив звільнити його тіло з води і землі. Ніхто не зміг правильно розтлумачити це бачення. Однак скоро, коли люди почали рити рови під майбутній фундамент, був знайдений труну з нетлінними мощами святителя. Сталося це подія якраз 18 липня (за новим стилем).

Ссылка на основную публикацию